Seværdigheder i Skagen

Hvad skal vi se i Skagen?

 

Hvad skal vi se i Skagen? Er endnu et spørgsmål de fleste besøgende i Skagen stiller sig selv. Skagen er jo ikke en af Danmarks største feriebyer for sjov, der findes nemlig et væld af seværdigheder, som bør opleves for den rigtige ”Skagen oplevelse”; herunder gamle bydele, unik natur og historiske monumenter. Selvfølgelig hører de mange kendte spisesteder også med i Skagen oplevelsen, hvilket du kan læse om i Skagenferiens spiseguide.

Denne guide vil altså fokusere på de seværdigheder, som du bør opleve, under dit besøg i Skagen!

Grenen

Vi starter med den mest velkendte af dem alle, nemlig der hvor de to have, Skagerak og Kattegat, mødes! De fleste feriegæster i Skagen ser det som et absolut must at besøge toppen af Danmark i bogstaveligste forstand. Her vil man på gåben, cykel eller i bil komme til parkeringspladsen, hvor Restaurant De To Have fra spiseguiden ligger, hvorfra man har mulighed for enten at gå ud til spidsen eller lade sig transportere af den næsten ligeså velkendte ”Sandormen”, som er en traktor med ”anhænger”. Grenen må du altså ikke gå glip af på din Skagen ferie! Over 1.000.000 besøgende hvert år!

Vippefyret

Vippefyret er, med sin placering i flot natur lige ud til Sønderstrand lige nord for Skagen havn, også en klassisk seværdighed i Skagen. Vippefyret er opført i 1627 og havde samme funktion som mere moderne fyre havde efterfølgende, nemlig at lede den forbi farende skibsfart udenom kysten. Dog skal det tilføjes, at Vippefyret i dag er en 100% kopi af det oprindelige fyr!

Den Tilsandede Kirke

Den Tilsandede Kirke er også en karakteristisk historisk seværdighed, som bør opleves ved et visit i Skagen. Kirken er opført i 1300-tallet og blev, efter lang tids kamp mod sandflugt, i 1795 lukket. I dag står kirken tildækket i sand og er årligt besøgt af mange feriegæster!

Adresse: Gammel Landevej 63, 9990 Skagen.

Kontakt: 72543000

Drachmanns Hus og Grav

Den velkendte digter og kunstmaler Holger Drachmann, som i sin tid nød at holde ferie i Skagen, har også efterladt sit præg på byen i form af et flot hus opført i 1828, som var præget af hans kunstneriske livsstil. Her vil det derfor bl.a. være muligt at se Drachmanns gamle atelier og nogle af de malerier, som blev lavet der. Det vil ydermere at være muligt at se Drachmanns Grav, som man vil se på vej ud til Grenen.

Hjemmeside: www.drachmannshus.dk

Kontakt: 98445188

Skagen Havn

Skagen Havn er absolut også et besøg værd, hvis du er på ferie i Skagen. Den lille havn med sine mange bådbroer, restauranter og fiskehandlere summer af liv henover over sommeren. Pakhuset og Skagen Fiskerestaurant fra spiseguiden er bl.a. beliggende her! Det skal dog understreges at det turistprægede område af havnen blot er en lille del, da havnen også huser store industrier som gør Skagen Havn til den største fiskerihavn i Danmark.

Skagen Fyr (Det Grå Fyr)

Når man har besøgt Vippefyret vil det også være oplagt at besøge Det Grå Fyr som er beliggende lidt længere nordpå ud mod Grenen. Her vil det være muligt at komme på toppen af fyret, som med sine 210 trin faktisk er Danmarks andet største, og få den bedste udsigt over både Grenen og de to have men også over byen og Skagen Havn.

Gammel Skagen/Højen

Gammel Skagen har sit navn efter det var den oprindelige by(del) i Skagen. Dog er byen rykket længere nord på omkring havnemiljøet og Gammel Skagen er derfor helårsbeboet af meget få. Dette betyder dog ikke at atmosfæren i Gl. Skagen ikke stadig summer af charme – alle husene er nemlig renoveret af ejere fra hele landet og er alle opført i samme karakteristiske stil med den Skagen Gule farve og de røde tegl. Det er også i Gammel Skagen, at det er muligt at se solnedgangen! Desuden er Ruths Hotel fra spiseguiden også at finde i Gl. Skagen.

Skagen Museum

Hvis man er interesseret i kunst fra de mange legendariske ”Skagens Malere” er det Skagen Museum, man skal besøge. Skagen Museum er opført i 1908 af bl.a. Laurits Tuxen, Michael Ancher og P.S. Krøyer og indeholder derfor i dag en stor samling af værker fra de mange Skagens Malere, som i stor stil besøgte Skagen i perioden fra 1870’erne til 1930’erne.

Hjemmeside: www.Skagensmuseum.dk

Adresse: Brøndumsvej 4, 9990 Skagen.

Kontakt: 98446444

Østerby

Østerby er på lige fod med Gammel Skagen, med alle sine Skagen Huse malet i gult, en af de smukkeste bydele i Skagen. Alle husene er opført i samme stil, og det er næsten som at gå i en tidsboble, at bevæge sig ned gennem dens gader. Brøndums Hotel fra spiseguiden er desuden beliggende i Østerby.

Michael og Anna Anchers hus

Kunstnerparret Michael og Anna Ancher besluttede sig efter deres datters fødsel i 1884 at erhverve en ejendom i Skagen, hvor de efterfølgende boede i 30 år. Bygningen består stadig i dag og er åben for besøg.

Hjemmeside: www.anchershus.dk

Andresse: Markvej 2-4, 9990 Skagen.

Kontakt: 98443009

Sønderstrand og Kongevillaen

Sønderstrand og Kongevillaen er skagens to absolut mest populære strande! Begge med badevenligt vand, toiletfasciliteter og kilometerlange hvide kyster! Sønderstrand ligger lige nord for Skagen Havn og er den mest besøgte, imens Kongevillaen ligger lige syd for havnen og er oplagt for dem, som ønsker lidt mere ro i sindet.

Lyder alt dette som noget for dig? Vi sørger for din overnatning i Skagen!

Hvis du, som mange andre feriegæster, længes efter sommersolen i Skagen og synes ovenstående seværdigheder lyder som noget for dig, så kontakt os endelig!

Summary
recipe image
Recipe Name
Seværdigheder i Skagen
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 22 Review(s)